Pažitka
Název:

Mrkvová polévka s česnekovými krutony


Mrkvová polévka s česnekovými krutony


Ingredience:
Ingredience:
mrkev nastrouhaná nahrubo250 g
uvařené brambory200 g
menší cibule nakrájená nadrobno1 ks
česnek na tenké plátky4 stroužky
plátek másla1 cm
olej1 lžíce
horká voda1 l
nasekané lístky petržele1 lžíce
sůl dle chuti
Krutonky:
starší rohlíky3 ks
granulovaný česnek2 lžičky
olej3 lžíce
plátek másla1 cm
Postup přípravy:

Zbyla vám porce uvařených brambor? Použijte ji druhý den na zahuštění libovolné zeleninové, nebo gulášové polévky.

Do hrnce na rozehřáté máslo s olejem dáme na 3 minuty orestovat cibuli, česnek a mrkev. Poté zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme 10 minut.
Mezitím nakrájíme na kostičky rohlíky a osmažíme je v pánvi na rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po vyjmutí z pánve je dáme do misky s papírovou utěrkou, posypeme granulovaným česnekem a promícháme.
Brambory rozmixujeme, nebo je rozšťoucháme, přidáme je do hrnce k měkké mrkvi a necháme projít varem.
Polévku rozdělíme na talíře, přidáme krutónky a posypeme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno