Ingredience: | |
České Ghí | 1 lžíce |
cibule | 2 ks |
mrkev | 300 g |
petržel | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
nastrouhaný zázvor | 1 lžička |
brambora | 1 ks |
sůl | dle chuti |
šťáva z 1/2 pomeranče | dle chuti |
umeocet | 1 lžíce |
rýžová smetana Soyatoo | 5 lžic |
voda | 1 l |
Polévková vitamínová bomba. Letošní zima je spíš aprílová a v tomto počasí je třeba podpořit imunitní systém a zároveň se hezky prohřejeme.
Na Ghí orestujeme cibulku s česnekem, pozor ať se nespálí česnek by zhořknul. Přidáme mrkev, petržel, promícháme, prohřejeme. Zalejeme vodou, přidáme sůl, brambor, vaříme do změknutí. Ke konci přidáme lžičku nastrouhného zázvoru už nevaříme. Přidáme šťávu z pomeranče, 5 lžic rýžové smetany Soyatoo a 1 lžíci Umeocta, rozmixujeme.
Pokud nemáte rýžovou smetanu dejte zakysanou a už nekyselte Umeoctem.
Podrobné info: