Pažitka
Název:

Mrkvová polévka s pórkem, petrželí a hráškem na Českém Ghíčku


Mrkvová polévka s pórkem, petrželí a hráškem na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
mrkev250 g
pórek143 g
hrášek2 hrsti
petržel80 g
majoránka dle chuti
mletý kmín dle chuti
voda1 l
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem chtěla fakt jednoduchou polévku, kde by vynikla převážně chuť zeleniny a másla. Mrkvičky v zásobách dostatek, petrželka v polévce nesmí chybět a pórek jsem si přivezla čerstvý od tety. No a tak teď už jen s chutí do toho.

Na Českém Ghíčku si orestujeme pórek, přisypeme pokrájenou zeleninu, prohřejeme, zalijeme vodou. Přidáme mletý kmín, majoránku a sůl. Vaříme do změknutí zeleniny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno