Ingredience: | |
Ghí | dle potřeby |
pórek | 150 g |
mrkev | 150 g |
bílá ředkev | 140 g |
polníček | 60 g |
petržel | 90 g |
očištěná cuketa | 80 g |
majoránka | špetka |
mořská sůl | dle chuti |
voda | 1,5 l |
Dnes ráno se mi nechtělo nic dělat, poklidila jsem, posnídala a přemýšlela nad polévkou, kde bych zužitkovala zbytek polníčku. Venku začalo akorát svítit sluníčko, které mně hned zvedlo náladu a vzpomněla jsem si, že mám načatou cuketu a v hojné zásobě pórek. Po otevření lednice na mě vykoukla mrkvička, bílá ředkev a polévka byla na světě, zbývalo ji už jen uvařit.
Na Ghíčku si orestujeme pórek, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, ředkev, cuketu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček, který jsem již pouze vmíchala bez vaření.
Podrobné info: