Pažitka
Název:

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem


Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem


Ingredience:
Ingredience:
střední mrkev4 k
střední patizon1/2 ks
malá cibule1 s
kořen zázvorucca 4 cm
koriandr hrst
vývarcca 700 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

U nás jsme prostě „polívkoví“ a je skvělé, že díky nepřebernému množství zeleniny a někdy i ovoce je možné zkoušet i řadu variant a chutí. Dnes jsem se vrhla do přípravy polévky, která měla ve výsledku opravdu říz, a to díky zázvoru a jemnou stránku zase vykouzlila mrkev a patizon.

Na trošce Ghí si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Poté přidáme okrájený a na kostičky nakrájený patizon a mrkve. Jak od mrkve, tak i od patizonu si dáme kousek stranou a z něj si pak najemno nakrájíme nudličky. Mrkev i patizon mírně prohřejeme, poté zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut (tlakový hrnec) do změknutí. Poté do polévky přidáme nastrouhaný zázvor, většinu koriandru, osolíme a opepříme, pak zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je třeba tak ještě dosolíme či přidáme pepř. Na závěr si na trošce Ghí osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev a patizon. Polévku pak servírujeme s nudličkami z mrkve a patizonu, posypanou koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno