Ingredience: | |
střední mrkev | 4 k |
střední patizon | 1/2 ks |
malá cibule | 1 s |
kořen zázvoru | cca 4 cm |
koriandr | hrst |
vývar | cca 700 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Ghí | dle potřeby |
U nás jsme prostě „polívkoví“ a je skvělé, že díky nepřebernému množství zeleniny a někdy i ovoce je možné zkoušet i řadu variant a chutí. Dnes jsem se vrhla do přípravy polévky, která měla ve výsledku opravdu říz, a to díky zázvoru a jemnou stránku zase vykouzlila mrkev a patizon.
Na trošce Ghí si zesklovatíme najemno nasekanou cibulku. Poté přidáme okrájený a na kostičky nakrájený patizon a mrkve. Jak od mrkve, tak i od patizonu si dáme kousek stranou a z něj si pak najemno nakrájíme nudličky. Mrkev i patizon mírně prohřejeme, poté zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut (tlakový hrnec) do změknutí. Poté do polévky přidáme nastrouhaný zázvor, většinu koriandru, osolíme a opepříme, pak zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je třeba tak ještě dosolíme či přidáme pepř. Na závěr si na trošce Ghí osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev a patizon. Polévku pak servírujeme s nudličkami z mrkve a patizonu, posypanou koriandrem.
Podrobné info: