Pažitka
Název:

Mrkvová pomazánka

vegetariánský recept


Mrkvová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
mrkev3 ks
změklé máslo50 g
sýr Grana Padano50 g
dijonská hořčice1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

U nás doma máme pomazánky velmi rádi. Bohužel nejsem v této oblasti nijak moc kreativní, tudíž se u nás opakují stále ty samé osvědčené recepty na pomazánky, nejčastěji rybičková a hermelínová.

Jednou se mi však stalo, že jsem se v sobotu ráno vzbudila a v naší lednici nebylo nic jiného než mrkev, máslo, sýr Grana Padano, dijonská hořčice... A tak vznikla tato pomazánka. Musím říct, že jsem měla mrkev vždycky moc ráda, ale touhle pomazánkou u mě mrkev získala ještě větší stupeň oblíbenosti. Je velmi jednoduchá a rychlá, nejhorší částí přípravy je akorát strouhání mrkve a sýru. Ale výsledek stojí rozhodně za to!

Mrkev očištěte a nastrouhejte najemno. Stejně tak nastrouhejte sýr. Do mísy vložte nastrouhanou mrkev i sýr, přidejte máslo, dijonskou hořčici, sůl a pepř a důkladně vše promíchejte. Buď pomazánku můžete ještě vychladit, nebo jí můžete ihned podávat. Nejlépe samozřejmě s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno