Ingredience: | |
strouhaná mrkev | 100 g |
ovčí tvaroh (nebo kravský) | 150 g |
strouhaný čedar (gouda, eidam) | 50 g |
česnek | 2 stroužky |
bílý jogurt | 3 lžíce |
pažitka | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tato pomazánka je u nás stálicí už několik let. I když původní složení nebylo zdaleka tak zdravé. Já jsem si jí trochu upravila, někdy přidám něco navíc nebo něco, co je nutné aktuálně spotřebovat. Ale pevný základ zůstává.
Mrkev a sýr si nastrouháme na jemno. Přidáme tvaroh, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a bílý jogurt (do požadované konzistence). Nakonec osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.
Podrobné info: