Pažitka
Název:

Mrkvové dortíčky s mascarpone a mandličkou


Mrkvové dortíčky s mascarpone a mandličkou


Ingredience:
Ingredience na těsto:
nastrouhaná mrkev250 g
máslo250 g
mandlová mouka250 g
vanilkový lusk1 ks
žloutky3 ks
bílky3 ks
sušený zázvor2 č. lžičky
mletá skořice2 č. lžičky
kypřící prášek bez fosfátů2 č. lžičky
sůl1 špetka
citron - šťáva1/2 ks
Na krém:
mascarpone200 g
zakysaná smetana200 g
lučina200 g
med2 pol. lžíce
citron - šťáva1/2 ks
Postup přípravy:

Mrkev je nejen zdravá a chutná zelenina, ale je opravdu výborná do nejrůznějších sladkých dezertů. Já tentokrát zvolila malé dortíky, které nejen vypadají božsky, ale také chutnají.

Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy naspeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Promísíme, přidáme 3 žloutky, nastrouhanou mrkev, mandlovou mouku, změklé máslo a šťávu z 1/2 citronu. Umícháme lepkavé těsto. Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme do těsta. Na plech vystlaný pečícím papírem vlijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme při 150° cca 20 minut.
Než se upeče korpus na dortíčky, připravíme si krém. Všechny ingredience na krém vyšleháme a dáme vychladnout do lednice.
Z vychladlého a upečeného korpusu vykrajujeme kolečka, potřeme krémem a ozdobíme strouhanou mrkví a mandlí. Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Petra Kafuňková

    zavřít okno