Název:Mrkvové dortíčky s mascarpone a mandličkou
Ingredience:
Ingredience na těsto: |
nastrouhaná mrkev | 250 g |
máslo | 250 g |
mandlová mouka | 250 g |
vanilkový lusk | 1 ks |
žloutky | 3 ks |
bílky | 3 ks |
sušený zázvor | 2 č. lžičky |
mletá skořice | 2 č. lžičky |
kypřící prášek bez fosfátů | 2 č. lžičky |
sůl | 1 špetka |
citron - šťáva | 1/2 ks |
Na krém: |
mascarpone | 200 g |
zakysaná smetana | 200 g |
lučina | 200 g |
med | 2 pol. lžíce |
citron - šťáva | 1/2 ks |
Postup přípravy:Mrkev je nejen zdravá a chutná zelenina, ale je opravdu výborná do nejrůznějších sladkých dezertů. Já tentokrát zvolila malé dortíky, které nejen vypadají božsky, ale také chutnají.
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy naspeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a špetku soli. Promísíme, přidáme 3 žloutky, nastrouhanou mrkev, mandlovou mouku, změklé máslo a šťávu z 1/2 citronu. Umícháme lepkavé těsto. Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme do těsta. Na plech vystlaný pečícím papírem vlijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme při 150° cca 20 minut.
Než se upeče korpus na dortíčky, připravíme si krém. Všechny ingredience na krém vyšleháme a dáme vychladnout do lednice.
Z vychladlého a upečeného korpusu vykrajujeme kolečka, potřeme krémem a ozdobíme strouhanou mrkví a mandlí. Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno