Pažitka
Název:

Mrkvovo-ananasový moučník z ovesných vloček


Mrkvovo-ananasový moučník z ovesných vloček


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka2 a 1/2 hrnku
skořice1 lžička
prášek do perníku1/2 lžičky
vejce3 ks
ovocný kefír1 a 1/2 hrnku
třtinový cukr1 hrnek
vanilkový cukr1 ks
nahrubo nastrouhaná mrkev1 a 3/4 hrnku
meruňkový džem1/2 hrnku
ovesné (žitné) vločky1 hrnek
olej1/2 hrnku
nakrájené meruňky3 ks
pokrájený ananas150 g
Na povrch:
kokosový puding1 ks
mléko1/2 l
Postup přípravy:

Znám různé moučníky z mrkve, ale  tento je s vločkami a politý pudingem. Můžu všem vřele doporučit.

Sypké ingredience (mouku, skořici a1/2 prášku do pečiva) smícháme. Nejdříve našleháme celá vejce s třtinovým cukrem, přidáme olej, ovocné kefírové mléko, čerstvý meruňkový džem a vše vyšleháme do pěny. Přisypeme sypkou smíchanou směs a přidáme postupně pomalu nastrouhanou mrkev, nakrájený nebo rozmačkaný ananas, pokrájené meruňky a ovesné vločky. Vše dobře ještě promícháme a nalijeme do formy s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. Z mléka a pudingu uvaříme hustý puding, kterým polijeme povrch moučníku.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno