Ingredience: | |
namočená lněná semínka | 1 hrnek |
namočená slunečnicová semínka (12 hodin) | 1 hrnek |
mrkev | 3 ks |
celer | 3 stonky |
chilli | 1 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
kurkuma | 1 a 1/2 lžičky |
himalájská sůl | 1/2 lžičky |
S lněnými a slunečnicovými semínky....
Vše rozmixujeme dohromady a dáme do sušičky sušit na 12h při 40°C. Úžasná náhrada místo chleba, podklad pod pizzu, jen tak na chroupání.
Proč jíst lněná semínka?
Semena lnu obsahují velké množství esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6, které dávají mladistvý vzhled kůži a vlasům a jsou nutné pro správnou funkci mozku, zdravé srdce a silný imunitní systém. (takže bez masa opravdu nezhloupneme, dle komentářů některých lidí :P) Semena lnu také obsahují lignany působící proti rakovině. Poskytují tělu vápník a hořčík pro zdravé kosti. Lněná semínka pro lepší stravitelnost je vhodné na 8h namáčet a nechat naklíčit nebo namlít, tím se poruší jejich obal, v opačném případě projdou pouze naším tělem bez velkého využití. Přidávají se do salátů, do různých směsí aby se hmota spojila, protože vytváří lepivý šlem.