Ingredience: | |
menší jablka | 2 ks |
menší mrkev | 2 ks |
jemné ovesné vločky (můžou být i bezlepkové) | 100 g |
pohanková nebo špaldová mouka | 100 g |
rostlinný olej | 100 ml |
rostlinné mléko | 100 ml |
vejce | 3 ks |
med nebo datlový sirup | dle chuti |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
skořice | dle chuti |
nasekané ořechy | hrst |
rozinky | hrst |
Dnes jsem pro vás připravila recept na zdravé mrkvovo-jablečné bábovičky, které si můžete dát k snídani nebo odpolednímu kafíčku. Díky ovesným vločkám jsou krásně nadýchané a nastrouhaná jablíčka jim dodají na šťavnatosti. Přidat do nich můžete například vlašské ořechy, slunečnicová semínka nebo rozinky. Pokud trpíte alergií na lepek, použijte bezlepkové ovesné vločky.
Jablka a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Hotovým těstem plníme formu na mini bábovky. Já jsem ji před naplněním vymazala ještě kokosovým olejem. Pokud tuto formu nemáte, můžete použít klasický plech na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: