Pažitka
Název:

Mrkvový krém se zázvorem


Mrkvový krém se zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
mrkev8 ks
cibule2 ks
malé brambory2 ks
zázvor nebo lžička sušeného plátek
mléko0,5 l
voda dle potřeby
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
ricotta na zjemnění
Postup přípravy:

Okolo mrkvového krému chodím už dlouho a zkouším různé kombinace. Mrkev mi přijde stejná jako dýně. Má podobnou vazbu s jinými chutěmi. Takže jsem ji zkoušela se skořicí, pomerančem, zázvorem, chilli a nebo jen se smetanou.

Tahle kombinace se zázvorem zjemněná ricottou je asi nejlepší. Zázvor v ní lehce štípe, takže krásně zahřeje a provoní byt.

Nejprve si nakrájíme cibuli na jemno.

 Rozpálíme si hrnec, přidáme olivový olej a cibuli, kterou restujeme do zlatava.

Mezitím, co se nám restuje cibule, tak si oškrabeme brambory.

 A také mrkev a pokrájíme na kostičky.

 Když je cibule zlatavá, tak k ní přidáme mrkev a brambory a ještě chvíli restujeme.

 Přidáme zázvor.

 A také sůl a pepř.

A zalijeme mlékem a cca 0,5 litrem vody.

Vaříme cca 15 minut, až zelenina změkne. Celý krém důkladně rozmixujeme do hladkého krému.

 Polévku nakonec zjemníme ricottou, přidáme pepř a hladkolistou petrželku.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno