Ingredience: | |
mrkev | 8 ks |
cibule | 2 ks |
malé brambory | 2 ks |
zázvor nebo lžička sušeného | plátek |
mléko | 0,5 l |
voda | dle potřeby |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
ricotta | na zjemnění |
Okolo mrkvového krému chodím už dlouho a zkouším různé kombinace. Mrkev mi přijde stejná jako dýně. Má podobnou vazbu s jinými chutěmi. Takže jsem ji zkoušela se skořicí, pomerančem, zázvorem, chilli a nebo jen se smetanou.
Tahle kombinace se zázvorem zjemněná ricottou je asi nejlepší. Zázvor v ní lehce štípe, takže krásně zahřeje a provoní byt.
Nejprve si nakrájíme cibuli na jemno.
Rozpálíme si hrnec, přidáme olivový olej a cibuli, kterou restujeme do zlatava.
A také mrkev a pokrájíme na kostičky.
Když je cibule zlatavá, tak k ní přidáme mrkev a brambory a ještě chvíli restujeme.
Přidáme zázvor.
A také sůl a pepř.
A zalijeme mlékem a cca 0,5 litrem vody.
Vaříme cca 15 minut, až zelenina změkne. Celý krém důkladně rozmixujeme do hladkého krému.
Polévku nakonec zjemníme ricottou, přidáme pepř a hladkolistou petrželku.
Podrobné info: