Pažitka
Název:

Muffkies - dokonalé sušenky


Muffkies - dokonalé sušenky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka100 g
polohrubá mouka200 g
třtinový cukr200 g
jedlá soda1 lžička
škrob1 a 1/2 lžičky
sůl1/2 lžičky
máslo175 g
vejce2 ks
vanilkový lusk1 ks
hořká čokoláda70 g
mléčná čokoláda130 g
lískové oříšky ( nejlépe opražené na sucho)150 g
Postup přípravy:

Furt musíte vymejšlet na víkend něco ke kávičce, že jo? Já jak moc nepeču, tak ale dělám báááječný sušenky a řikám jim Muffkies, protože jsou to cookies upečený ve formičkách na muffiny. Tušíte správně, že tenhle nápad vznikl leností, když jsem vzdala snahu o parádní tvary sušenek. Muffkies jsou měkkoučký, voněj máslem a vy je prostě musíte udělat k tomu nedělnímu kafi.

Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Pak do něj v míse vmícháme třtinovej cukr a zašleháme obě vejce. Nakonec přidáme dřeň z vanilkovýho lusku.

img_8903 img_8906 img_8894
V jiné míse smícháme obě mouky, sůl, škrob i sodu a tuto sypkou směs vmícháme do té tekuté. Čokoládu i ořechy, nasekaný na kousky přidáme do těsta, který bude hutný a trochu lepivý. Zamotáme ho do potravinářský folie a necháme cca hoďku a půl odpočinout v lednici.

img_8913 img_8914 img_8920
Troubu předehřejeme na 160 stupňů a z těsta tvarujeme halabala kuličky o průměru asi 3-4cm, který můžete dát na pečící papír anebo do formiček na muffiny, ony se v nich v troubě krásně roztečou a udrží jejich tvar. Pečeme 10-12 minut. Nebojte se, že Muffkies po týhle době vypadají nedopečeně, není tomu tak. Výsledkem jsou pak měkkoučký placičky, který se rozplynou na jazyku.

img_8923 img_9456 img_8900

Tip: zbytek vanilkovýho lusku si dejte do plechovky s cukrem, občas protřepejte a máte na pečení dokonale voňavej vanilkovej cukr a bez CHEMIE! 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno