Ingredience: | |
toustový chleba | 12 - 14 plátků |
kuřecí vývar | dle potřeby |
vejce | 3 ks |
uzená slanina | 300 g |
kuřecí uvařené maso | 200 g |
rukola | 2 hrsti |
petrželka a nať z jarní cibulky | hrst |
kořenová zelenina z vývau | 3 lžíce |
máslo do nádivky | 125 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
muškátový květ | dle chuti |
strouhanka na zahuštění | dle potřeby |
máslo | na vymazání formy |
strouhanka | na vysypání formy |
Nádivka se dá udělat rychle, chutně a na různé způsoby. Já jsem zkusila udělat nádivku ve tvaru srdce.
Toustový chléb a slaninu pokrájíme na kostičky. Toustový chleba pokapeme uvařeným vývarem. Nasekanou rukolu a další bylinky spaříme horkou vodou. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s kořením. Navlhčené pečivo smícháme se směsí z másla, vajec a koření. Přidáme pokrájenou uzeninu a kuřecí maso. Podle konzistence nádivky přidáme strouhanku (můžete dát ale i dvě lžíce polohrubé mouky s práškem do pečiva místo strouhanky). Když máme vše umíchané, vsypeme odcezenou a uvařenou kořenovou zeleninu z vývaru a zamícháme. Nádivku přeneseme do pekáčku (měla jsem formu ve tvaru srdce a koláčovou formu - tedy dvě formy) vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme na 170 stupňů dozlatova cca 45 - 50 minut.
Podrobné info: