Ingredience: | |
kuře | 1/2 ks |
uzené maso (nejlépe z žeber) | 150 g |
máslo | 125 g |
smetana ke šlehání | 100 ml |
sýr Gouda | 150 g |
rohlíky | 8 ks |
vejce | 4 ks |
jarní cibulka | 2 - 3 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Jako malá jsem vyndávala nádivku z kuřete a chtěla jíst jen to maso. A pak moje maminka vymyslela tuhle geniální kombinaci na plech, kterou miluju a vařím dodnes.
Kuře poctivě nasolte a upečte na másle. Křupavou kůžičku snězte a maso z kuřete oberte.
Stejně tak oberte maso z uvařených uzených žeber. Rohlíky nakrájejte na kostičky a smíchejte je se smetanou a máslovou šťávou z pečeného kuřátka. Přidejte kousky kuřete, uzenýho, nastrouhaný sýr, nakrájenou jarní cíbu, žloutky z vajec, smetanu, sůl a pepř. Všechno pěkně promíchejte, a nakonec přidejte ušlehaný sníh z bílků. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 190 stupňů. Podávejte nejlíp s rajčatovým salátem. Nádivka je šťavnatá, voní máslem a děti vám za ní utrhnou ruce.