Ingredience: | |
vařené uzené maso | 300 g |
uzená slanina | 150 g |
kurkuma | špetka |
rozpuštěné máslo | 150 g |
vejce | 5 ks |
housky | 12 ks |
mléko | 250 - 300 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
muškátový květ | špetka |
rukola | 250 g |
jarní cibulka | 1 ks |
strouhanka (nemusí být) | dle potřeby |
Nádivku nemusíte péct jen na Velikonoce a můžete to ni přidat ingredience podle sebe a různě je kombinovat, například různé bylinky, kopřivy, saláty, špenát a podobně.
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žlutky, vymačkané housky namočené v mléce, muškátový květ, podle potřeby strouhanku, pokrájenou jarní cibulku, nasekanou rukolu, pokrájené uzené maso a slaninu.
Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme v koláčové formě vytřené máslem na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.
Podrobné info: