Pažitka
Název:

Nádivkový koláč s rukolou, slaninou a uzeným masem


Nádivkový koláč s rukolou, slaninou a uzeným masem


Ingredience:
Ingredience:
vařené uzené maso300 g
uzená slanina150 g
kurkuma špetka
rozpuštěné máslo150 g
vejce5 ks
housky12 ks
mléko250 - 300 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
muškátový květ špetka
rukola250 g
jarní cibulka1 ks
strouhanka (nemusí být) dle potřeby
Postup přípravy:

Nádivku nemusíte péct jen na Velikonoce a můžete to ni přidat ingredience podle sebe a různě je kombinovat, například různé bylinky, kopřivy, saláty, špenát a podobně.

Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žlutky, vymačkané housky namočené v mléce, muškátový květ, podle potřeby strouhanku, pokrájenou jarní cibulku, nasekanou rukolu, pokrájené uzené maso a slaninu. 

Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Pečeme v koláčové formě vytřené máslem na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno