Pažitka
Název:

Nadýchaný perník s meruňkovým želé, povidly a čoko-kávovou polevou


Nadýchaný perník s meruňkovým želé, povidly a čoko-kávovou polevou


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka180 g
polohrubá mouka180 g
třtinový cukr130 g
prášek do perníku1 ks
karamelový pudink1 ks
prášek do pečiva1/2 ks
skořice1 lžíce
kakao2 lžíce
vejce2 ks
olej1/2 hrnku
kefír1/2 hrnku
povidla1 lžíce
meruňkové želé1 lžíce
poleva (kakao, máslo, cukr moučka, škrob, lžička kávy dle potřeby
kokos dle chuti
Postup přípravy:

Perník je vděčný moučník, který lze různě měnit, přidávat ovoce, prostě cokoliv a vždy nám chutná.

V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding a třtinový cukr). V druhé míse smícháme tekuté ingredience (vejce, olej a kefír). Ke smíchaným sypkým ingrediencím přimícháme pomalu tekuté ingredience a vše dobře zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Do těsta pak druhým koncem vařečky zatlačíme kousky povidel a meruňkového želé. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut, zkoušíme špejlí. Dál si připravíme z másla, kakao, kávy a škrobu čokoládovou polevu, kterou polijeme ještě teplý moučník a posypeme hustě kokosem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno