Pažitka
Název:

Nakládaná sušená rajčata po italsku


Nakládaná sušená rajčata po italsku


Ingredience:
Ingredience:
sušená rajčta200 g
balsamico1 hrnek
voda1 hrnek
olivový olejcca 2 hrnky
česnek4 stroužky
koření (bazalka, tymián, oregano) dle chuti
Postup přípravy:

Scezený dochucený ocet můžeme používat do salátů nebo na nakládání jiné zeleniny, tak lze využít i oleje z rajčat. Nebo klidně pod maso, prostě byla by ho velká škoda!

Sušená rajčata necháme odstát nejméně 2 hodiny ve směsi vody, balamica a koření. Poté scedíme např. přes utěrku.
Osušená rajčata dáme do umytých suchých sklenic a přidáme nadrobno nakrájený česnek, popř. chilli papričku. Zalijeme olejem a uzavřeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Katka Cvrkalová

    zavřít okno