Pažitka
Název:

Nakládané (sterilované) ředkvičky podle Andrey


Nakládané (sterilované) ředkvičky podle Andrey


Ingredience:
Ingredience:
očištěné ředkvičky1 mísa
česnek1 velká palička
voda1 litr
ocet250 ml
sůl1 lžička
cukr2 lžíce
celý pepř1 lžička
bílé hořčičné semínko1 lžička
Postup přípravy:

Vždy na jaře zaseju spoustu ředkviček, protože po zimě na ně máme všichni chuť, a pak, když všechny vyrostou a jsou na denním menu, tak už je zase nikdo nechce. A rok co rok se to opakuje. Pak ale přijde na řadu jejich naložení a zavaření ve sladkokyselém nálevu s bzeneckým octem, a to už by zas jedli rádi všichni. 

Recept jsem konečně pro vás sepsala právě díky splupráci se společností Bzenecká octárna, která vyrábí spoustu kvalitních octů pro každodenní použití. A já jiný, než bzenecký kvasný lihový na zavařování, nepoužívám. Ta chuť je prostě vyvážená.
 
Všechny ingredience na nálev vlijte a vsypte do hrnce a nechte min. 5 minut povařit. Odstavte a nechte zchladnout.
Ředkvičky nakrájejte na čtvrtka nebo poloviny, podle velikosti a vyskládejte do sklenic. Prokádejte plátky česneku, každý podle chuti. Zalijte zchladlým lákem, dobře uzavřete a nechte v lednici alespoň 5 dní. Čím déle vydržíte nechat je uležet, tím lépe. 
Ředkvičky můžete také sterilovat při teplotě 80 °C po dobu 20ti minut. V obou případech počítejte s tím, že ředkvičky pustí barvu do nálevu a vyblednou.

To ovšem na chuti nic nemění. Jsou výborné, pikantní. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno