Název:Nakládané (sterilované) ředkvičky podle Andrey
Ingredience:
Ingredience: |
očištěné ředkvičky | 1 mísa |
česnek | 1 velká palička |
voda | 1 litr |
ocet | 250 ml |
sůl | 1 lžička |
cukr | 2 lžíce |
celý pepř | 1 lžička |
bílé hořčičné semínko | 1 lžička |
Postup přípravy:Vždy na jaře zaseju spoustu ředkviček, protože po zimě na ně máme všichni chuť, a pak, když všechny vyrostou a jsou na denním menu, tak už je zase nikdo nechce. A rok co rok se to opakuje. Pak ale přijde na řadu jejich naložení a zavaření ve sladkokyselém nálevu s bzeneckým octem, a to už by zas jedli rádi všichni.
Recept jsem konečně pro vás sepsala právě díky splupráci se společností Bzenecká octárna, která vyrábí spoustu kvalitních octů pro každodenní použití. A já jiný, než bzenecký kvasný lihový na zavařování, nepoužívám. Ta chuť je prostě vyvážená.
Všechny ingredience na nálev vlijte a vsypte do hrnce a nechte min. 5 minut povařit. Odstavte a nechte zchladnout.
Ředkvičky nakrájejte na čtvrtka nebo poloviny, podle velikosti a vyskládejte do sklenic. Prokádejte plátky česneku, každý podle chuti. Zalijte zchladlým lákem, dobře uzavřete a nechte v lednici alespoň 5 dní. Čím déle vydržíte nechat je uležet, tím lépe.
Ředkvičky můžete také sterilovat při teplotě 80 °C po dobu 20ti minut. V obou případech počítejte s tím, že ředkvičky pustí barvu do nálevu a vyblednou.
To ovšem na chuti nic nemění. Jsou výborné, pikantní.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno