Pažitka
Název:

Nakládané tofu

vegan


Nakládané tofu


Ingredience:
Ingredience:
uzené tofu400 g
velká cibule1 ks
česnek1 palička
drcený kmín špetka
celý pepř pár kuliček
nové koření pár kuliček
bobkový list1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tofu je prý pokrm, který vznikl úplnou náhodou, kdy se rybáři srazilo sojové mléko. Každopádně kdo si tofu oblíbil ví, že se s ním dá v kuchyni doslova čarovat.

Nikoho pak asi nesbalíte, ale stojí to za to. Česnek utřeme se solí, mletým kmínem, přidáme trochu oleje a promícháme. Tofu nakrájíme na osminy (takový to cca 200 gramový). Naspod skleničky dáme bobkový list. Kousky potíráme z alespoň dvou stran (ne okrajových) směsí z česneku, dáváme do sklenice a prokládáme cibulí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Nakonec zalijeme olejem, zavřeme a teď už nezbývá nic jiného, než čekat. Řeknu vám, že čím déle to vydržíte, tím intenzivnější chuť přidaných ingrediencí tofu nacucne. Jen koukejte občas jestli neklesla hladina oleje a kdyžtak dolijte.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Monika Kovačičínová

    zavřít okno