Název:Nakládané tofu se sušenými rajčaty, olivami a chilli papričkami
vegan
Ingredience:
Ingredience: |
tofu značky Sunfood (2 krát natural, 1 krát uzené) | 3 ks |
sušená rajčata | 8 ks |
zelené olivy | 170 g |
chilli papričky (kozí rohy) | 2 ks |
cibule | 3 ks |
česnek | 6 stroužků |
sojová omáčka Tamari | 3-4 pol. lžíce |
chilli džem + chilli hořčice | na potření |
bobkový list | 5 ks |
nové koření | 5 kuliček |
pepř černý celý | 5 ks |
sladká uzená paprika | 1 a 1/2 lžičky |
provensálské koření | 1 a 1/2 lžičky |
olivový olej | 650 ml |
čerstvá bazalka dle chuti | |
čerstvý rozmarýn dle chuti | |
Postup přípravy:Po týdenním uležení v lednici máme hotovo. Nachystáme si oblíbený zeleninový salát, grilovanou a kvašenou zeleninu, domácí pečivo a s chutí vše zbaštíme.
Tofu si rozřízneme na požadovanou velikost, pořádně namažeme oblíbeným chilli džemem,
hořčicí (pálivost a chuť chilli džemu a hořčice je zcela na vás), posypeme libovolným kořením, přendáme do mísy s ostatními surovinami, zakápneme sojovkou a olivovým olejem a necháme tak 1-2 hodinky marinovat. Pak šup s tím do sklenice, do lednice a za týden....
Jak na to:
- Sušená rajčátka spaříme v horké vodě a necháme je z měknout (cca 30min), poté vodu slijeme a rajčátka osušíme papírovou utěrkou.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, rajčátka nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Přidáme celé olivy, chilli papričky (kozí rohy), koření, sojovou omáčku, čerstvé bylinky a trochu oleje. Řádně promícháme.
- Tofu si rozřízneme podélně i svisle na půl (4ks z 1 tofu), pomažeme je chilli džemem, hořčici, posypeme paprikou, provensálským kořením a přiložíme poloviny zpátky k sobě.
- Tofu přidáme ke směsi a lehce promícháme aby nám půlky zůstaly u sebe.
- Necháme 1-2 hodinky marinovat.
- Přendáme do uzavíratelné sklenice, zalijeme olejem až nad ingredience, uzavřeme a vyklepeme vzduchové bubliny (lehkým klepáním sklenice o pracovní desku).
- Vložíme do lednice. Snažíme se vydržet alespoň týden, ať má tofu čas nabrat všechny ty skvělé chutě.
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno