Ingredience: | |
hermelín | 10 ks |
směs koření | dle libosti |
česnek | 1/2 paličky |
sůl | 1 lžička |
bobkový list | 5 ks |
kvalitní rostlinný olej jednopruhový | 1 l |
cibule | 1 kg |
Hermelíny sledujeme podle cibule!
Nejdříve si připravíme směs koření podle chuti do malé misky. Přidáme utřený česnek, sůl a trochu oleje. Vše poté pěkně rozmícháme. Hermelíny rozkrájíme na 2 poloviny a na jednu z vnitřních polovin natřeme již připravenou omáčku z koření a česneku. Druhou půlku opět přiložíme nazpět, aby se obě poloviny Hermelínu pěkně spojili.
Do velké skleněné nádoby na 10 Hermelínů vložíme na dno vrstvu na kolečka nakrájené cibule a lísteček bobkového listu. Na cibuli vložíme první patro Hermelínů tak, aby byly ve stejné vrstvě. Další patra tvoříme podobně jako na začátku – tzn. cibule, bobkový list, Hermelíny atd. Na vrcholu zasypeme Hermelíny cibulí a zalijeme rostlinným olejem tak, aby vrchní vrstva cibule byla celá zatopena.
Nádobu poté uzavřeme a dáme na několik hodin do tepla.
Hermelíny sledujeme podle cibule! Jakmile je krásně měkká, můžeme konstatovat, že Hermelíny jsou správně naloženy. Nádobu uložíme do lednice a po vychlazení již můžeme podávat například s chilli papričkou.
Podrobné info: