Ingredience: | |
čerstvý kravský sýr | 150 g |
nasekaná petrželka kadeřavá | dle chuti |
sůl | dle chuti |
menší cibule | 1 ks |
malé kapary | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Miluji čerstvý sýr. Máme to štěstí, že nedaleko od nás je malá farma, ze které bereme kravský sýr a korbáčiky. Korbáčiky většinou nevydrží do druhého dne, ale ten čerstvý kravský sýr si většinou nakládáme. Tedy pokud si ho jen tak neosolíme k dobrému vínu.
1. Do prázdné zavařovací sklenice dáme jemně osolené kostičky kravského sýru, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nasekanou petržel a pár kapar.
2. Do sklenice potom nalijeme olivový olej tak, aby byl všechen sýr pod hladinou. Přiznám se, že většinou naplním sklenici jen do půlky a jednou denně ji otočím, tím nespotřebujete tolik oliváče.
3. Cca po 4 dnech můžete sýr podávat například k čerstvému chlebu čistě ze semínek.
Podrobné info: