Pažitka
Název:

Nakládaný sýr s cibulkou a kapary


Nakládaný sýr s cibulkou a kapary


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý kravský sýr150 g
nasekaná petrželka kadeřavá dle chuti
sůl dle chuti
menší cibule1 ks
malé kapary dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Miluji čerstvý sýr. Máme to štěstí, že nedaleko od nás je malá farma, ze které bereme kravský sýr a korbáčiky. Korbáčiky většinou nevydrží do druhého dne, ale ten čerstvý kravský sýr si většinou nakládáme. Tedy pokud si ho jen tak neosolíme k dobrému vínu.

1. Do prázdné zavařovací sklenice dáme jemně osolené kostičky kravského sýru, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nasekanou petržel a pár kapar.

2. Do sklenice potom nalijeme olivový olej tak, aby byl všechen sýr pod hladinou. Přiznám se, že většinou naplním sklenici jen do půlky a jednou denně ji otočím, tím nespotřebujete tolik oliváče.

3. Cca po 4 dnech můžete sýr podávat například k čerstvému chlebu čistě ze semínek.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno