Ingredience: | |
skyr | 350 g |
vejce | 2 ks |
špaldová (nebo klasická) krupice | 2 lžíce |
přepuštěné (nebo klasické) máslo | 30 g |
javorový (nebo jiný) sirup | dle chuti |
pomerančová kůra | dle chuti |
libovolné ovoce | dle chuti |
Znáte skyr? Tento zakysaný mléčný výrobek má svou tradici na Islandu, pro své kvality se ale jeho oblib rozšiřuje a koupíte ho také u nás. Svým složení a vysokým obsahem bílkovin se podobá našemu tvarohu, svou chutí a jemnou nakyslostí zase řeckému jogurtu. Určitě vám ho doporučuji vyzkoušet.
V míse smíchejte skyr s vejci, pomerančovou kůrou, rozpuštěným máslem a špaldovou krupicí. Doslaďte dle vlastní chuti a nalijte do máslem vymazaných mističek. Nahoru přidejte ještě libovolné ovoce - hodí se například borůvky, maliny, jahody nebo rybíz. Pečte na 150°C do zlatova, přibližně půl hodiny. Po upečení můžete servírovat, nejlépe ještě teplé.
Dětská specifika: