Ingredience: | |
anglická slanina | |
sušené švestky | |
láhev dobrého červeného vína | |
loupané mandle | hrstka |
olivový olej | 1 lžíce |
Vynikající chuť naložených švestek, které můžete doplnit i mandlí, která dodá závitku šmrnc.
Sušené švestky dáme klidně na půl dne marinovat v silném červeném víně.
Poté vezmete švesku, můžeme přidat mandli a zabalíme do slaninového kabátku. Buďto dáme péct na vymazaný plíšek a zapečeme na 15 minut v troubě na 200 stupňů NEBO můžeme dát na pánev a nechat slaninku "zatáhnout". Poté poklademe na talíř a necháme chvilku odležet. Záleží, jestli je chcete pojídat teplejší nebo vlažné.
Mezitím si můžete nalít zbytek vína, který budete k této chuťovce popíjet. Milovníci výrazných chutí, mohou přidat například kozí sýr.