Pažitka
Název:

Naložené švestky ve víně obalené anglickou slaninou


Naložené švestky ve víně obalené anglickou slaninou


Ingredience:
Ingredience:
anglická slanina
sušené švestky
láhev dobrého červeného vína
loupané mandle hrstka
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Vynikající chuť naložených švestek, které můžete doplnit i mandlí, která dodá závitku šmrnc.

Sušené švestky dáme klidně na půl dne marinovat v silném červeném víně.
Poté vezmete švesku, můžeme přidat mandli a zabalíme do slaninového kabátku. Buďto dáme péct na vymazaný plíšek a zapečeme na 15 minut v troubě na 200 stupňů NEBO můžeme dát na pánev a nechat slaninku "zatáhnout". Poté poklademe na talíř a necháme chvilku odležet. Záleží, jestli je chcete pojídat teplejší nebo vlažné.

Mezitím si můžete nalít zbytek vína, který budete k této chuťovce popíjet. Milovníci výrazných chutí, mohou přidat například kozí sýr.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno