Ingredience: | |
vejce | 5 ks |
třtinový nebo kokosový cukr | 5 lžic |
mascarpone | 500 g |
cukrářské piškoty, nejlépe Savoiardi | 1 balení |
silná káva | 1 šálek |
Amaretto | 2 víčka |
kvalitní kakao | na posypání |
Vůbec nevim, proč jsem si na tenhle báječnej italskej dezert tak dlouho netroufala. Příprava je přitom snadná a výsledek fantastickej! Navíc, když trefíte v Lidl Česká republika na italský tejdny a mascarpone pořídíte skoro za pusinku, není co řešit.
Do jedný misky oddělíme žloutky, do druhý bílky. Bílky vyšleháme do tuha a žloutky ušleháme s cukrem do hustý pěny, do který pak metlou zašleháme tiramisu. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný bílky a krém je hotovej. Sranda, co?
Uvaříme si hrnek silnýho kafe, vylijeme do misky, přidáme do něj Amaretto a necháme trochu vychladnout. Piškoty v kávě namáčíme asi tak vteřinku z obou stran a skládáme do připravenýho pekáčku nebo zapejkací misky. Na piškoty přijde polovina krému, a zase vrstva namočených piškotů. Končíme krémem a celý to posypeme kvalitním kakaem.
Teď naposledy mi zbyly plátky mandlí, tak jsem je hodila nasucho opražit na pánev a nakonec přidala lžíčku cukru na zkaramelizování. Touhle křupavou dobrotou jsem Tiramisu posypala.Taky strašně dobrý.