Pažitka
Název:

Nejlepší tvarůžková pomazánka


Nejlepší tvarůžková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
tvarůžkycca 400 g
pomazánkové máslo1 a půl balení
jarní cibulka1 ks
nasekaná pažitkacca 2 vrchovaté lžíce
červená paprika1/2 lžičy
uzená červená paprika1/2 lžičky
pivo dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
K podávání:
čerstvý chleba dle potřeby
červená cibule dle chuti
chilli paprička dle chuti
Postup přípravy:

Název zní troufale, ale opravdu jsem nejedla lepší tvarůžkovou pomazánku, než je tato. A to mám tvarůžky opravdu ráda a pomazánek a nakládaných tvarůžků v pivu na různé způsoby jsem už ochutnala hodně. Nedávno jsem ji udělala návštěvě a jako pochoutku na bečce s kamarády a všichni chtěli recept. No tak tady je.

Tvarůžky nakrájejte na malé kostičky (asi 3x3 mm). Dejte je do mísy společně s pomazánkovým máslem, paprikami, pažitkou a na jemno nasekanou jarní cibulkou. Párkrát nad mísou pootočte mlýnkem s pepřem a přidejte špetku soli. Přilijte asi 3 lžíce piva a vše pořádně rozmíchejte. Přilévejte pivo po lžících a zároveň míchejte, až dostanete požadovanou konzistenci. Ta by měla být trochu řidší než běžné pomazánky, ale ne tekutá. Ochutnejte a případně dosolte. Takto připravenou pomazánku dejte přes noc odpočinout do lednice. Pivo se vstřebá do tvarůžku a pomazánka bude tak akorát na natírání. Podávejte namazanou na čerstvém chlebu s červenou cibulí a kolečkem čerstvé chilli papričky. Můžete zkusit i s česnekovými topinkami. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno