Pažitka
Název:

Nejžlutější vajíčková pomazánka

vegetariánský recept


Nejžlutější vajíčková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
odkapaný řecký jogurt1 kelímek
vejce vařená natvrdo2 ks
hořčice trošku
sůl špetka
kurkuma špetka
mladá řeřicha dle chuti
domácí kváskový chleba dle potřeby
Postup přípravy:

Tohle je asi ten nejmíň originální recept na blogu, mám pocit. Je to ale to nejvelikonočnější, co se v naší kuchyni urodilo. 

Velikonoce by prostě bez vajíčkové pomazánky nešly… Tahle verze je vlastně strašně jednoduchá a jediné dvě extra věci jsou kurkuma a mladá řeřicha.

Vajíčka se nakrájí na kousky, použila jsem takové to mřížkové krájítko na brambory. To jsem smíchala s odkapaným jogurtem, přidala větší špetku soli, zlehoučka zasypala kurkumou a přidala hořčici. Pěkně zamíchala. Na chlebu jsem ještě malinko přisolila a navršila trošku řeřichy.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavla Rychtářová

    zavřít okno