Pažitka
Název:

Nektarinkový dort


Nektarinkový dort


Ingredience:
Korpus:
polohrubá mouka1 hrnek
cukr1/2 hrnku
mléko1/2 hrnku
vejce1 ks
prášek do pečiva1/2 ks
olej5 lžic
kakao1 - 2 lžíce
Náplň:
vypeckované nektarinkycca 400 - 500 g
cukr dle chuti
tvaroh2 kostky
33% šlehačka1 ks
želatina6 plátků
Postup přípravy:

A je tu opět víkend, tak jsem vytvořila něco na zub pro návštěvu. Po dortu se jenom zaprášilo.

Vše dohromady ušleháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 20 minut. Necháme vychladnout. Pak do formy po jejím obvodu vložíme pruh pečícího papíru a nalijeme náplň, kterou si připravíme následovně. Nektarinky rozmixujeme a dáme do kastrůlku, posypeme cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme! Necháme vychladnout, smícháme s tvarohem, podle potřeby dosladíme, přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Necháme přes noc v ledničce ztuhnout a pak podle libosti ozdobíme ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno