Ingredience: | |
ovesné vločky | 50 g |
strouhaný kokos | 50 g |
kešu ořechy | 70 g |
kakaový prášek | 10 g |
datlový sirup či med | 2 - 3 lžíce |
kokosový olej bio raw | 40 - 50 g |
Krém: | |
Šmakoun brusinky a goji | 100 - 150 g |
jahody | 158 g |
Vivani čokoláda na vaření | dle potřeby |
Tuto verzi korpusu miluji a je to mé nejoblíbenější "těsto". Jeho využitelnost je strašně pestrá, od dortů, nepečených sušenek, korpusů na tartaletky, košíčky, prostě nemá chybu. Je snadné nejen na přípravu, ale i časově nenáročné. Dnes jsem měla obrovskou chuť na jahody a přemýšlela jsem o krému. Máme zásobu jahod v mrazáku, tudíž nebyl problém si je dopřát. V kombinaci se Šmakounem brusinky a Goji prostě úžasný krém, který se hodí nejen jako náplň, ale i na lívanečky, prostě mňam a navíc je bohatým zdrojem bílkovin, co víc si přát.
Ovesné vločky si nameleme společně s kešu ořechy a kokosem. Nemáčela jsem kešu ořechy předem, využívám sekací nádoby k tyčovému mixéru. Namletou směs ovesných vloček, ořechů a kokosu nasypeme do mísy, přidáme kakaový prášek, datlový sirup a dle konzistence a pojivosti hmoty kokosový olej.
Těsto důkladně propracujeme, košíčky naplníme těstem, pomocí prstů vytvarujeme dno a stěny košíčků, dáme zatuhnout do lednice přibližně na 15 minut. Košíčky musí zatuhnout, aby šly vyndat z formy.
Mezitím si připravíme náplň. Jahody vyšleháme postupně s najemno nastrouhaným Šmakounem brusinky a goji. Jahody přidáváme postupně dle konzistence. Pokud chceme krém, kterým by se výrazněji zdobilo, tak musíme přidat Šmakouna navíc nebo lžíci kokosového oleje, dáme zachladit do lednice a následně nazdobíme.
Nazdobené košíčky vložíme vychladit do lednice a pak si je jen u kávy vychutnáme.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: