Pažitka
Název:

Nepečené sušenky s mandlovým krémem

VEGAN - bez mléka, lepku, vajec, medu


Nepečené sušenky s mandlovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
datle90 g
nesolené kešu ořechy200 g
strouhaný kokos150 g
mandlové mléko80 ml
kokosový krém nebo kokosový olej3 lžíce
kakaový prášek20 g
voda na namočení datlí dle potřeby
Mandlový krém:
loupané mandle150 g
mandlové mléko Prvamel100 g
kokosový olej1 lžíce
javorový sirup dle chuti
Druhá verze krému:
kokosový krém Šmakoun dle potřeby
Postup přípravy:

Jedny velmi snadné a rychlé nepečené sušenky, které mají jedinou chybu, velmi rychle se ztrácí. Jsem strašně ráda, že našemu malému mlsáčkovi zachutnala nepečená verze sušenek. Navíc se zde může každý vyřádit a přidat si to, co má nejraději. Já jsem tyto nepečené sušenky připravila ve dvou variantách. Jedna byla právě s mandlovým krémem a druhá s kokosovým krémem od Šmakouna pro maminku. Pojďme na ně.

Datle si namočíme ideálně přes noc. Následující den slijeme vodu a rozmixujeme je s částí mandlového mléka. Pokud máte výkonný mixér, můžete veškeré ingredience rozmixovat dohromady.

Já zvolila trošku jiný postup. Rozmixujeme si kešu ořechy a kokos, přidáme rozmixované datle, kakaový prášek a znovu celou směs rozmixujeme. Vzniklou hmotu si přendáme do mísy, ochutnáme a v případě potřeby přisladíme tekutým sladidlem. Já již nesladila. Dle konzistence přilijeme zbylé mandlové mléko a přidáme kokosový krém nebo olej. Je zapotřebí, aby se nám hmota nerozpadala a dobře se s ní pracovalo. Pokud budete pracovat s kokosovým olejem, přidávejte je dle pojivosti a konzistence připravované směsi.
Vezmeme si tvořítko, které naplníme připravenou směsí a umačkáme. Já jsem si na pomoc vzala vykrajovátko na linecké cukroví. Upěchovaná kolečka vytlačíme z vykrajovátka a přemístíme na pečící papír, budeme dávat vychladit a sušenky by se přilepily. 
Je na vás zda tyto sušenky budete chtít zdobit či nikoliv. 
Jednou z možností je mandlový krém, který připravíte rozmixováním mandlí společně s rostlinným mlékem. Mandlové mléko přidáváme dle konzistence, připravený krém musí být hutný, přidáme tekuté sladidlo a kokosový olej, dáme do lednice zachladit alespoň na hodinu. 
Z množství, které jsem uvedla, jsem nazdobila část sušenek a zbylý krém jsem si ponechala v lednici. Je dobré sušenky zdobit pár hodin před konzumací.

Pokud nemáme problém s konzumací vajec a syrovátky můžeme zvolit na ozdobení kokosový krém od Šmakouna.

Zvoleným krémem potřeme sušenky a ozdobíme mini kuličkami.
Na mini kuličky postačí oddělit část hmoty a v dlaních vyválet malé kuličky.
Sušenky dáme vychladit do lednice.

Přeji příjemné mlsání.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno