Pažitka
Název:

Nepečený cheesecake


Nepečený cheesecake


Ingredience:
Ingredience:
sýr ricotta250 g
sýr Phiadelphia300 g
smetana ke šlehání300 ml
rozpuětěné máslo75 g
sušenky Oreo150 g
cukr moučka150 g
vanilkový cukr nebo vanilkové aroma2 lžičky
čokoláda (na vaření, nebo poleva)50 g
jahody nebo jiné ovoce na ozdobu
lístky máty na ozdobu
Postup přípravy:

Nepečený jsem zkoušela poprvé. Chuťově je naprosto delikátní, jen se mi zdálo, že nedržel dostatečně rychle tvar, v receptu je na vychlazení 8 hodin, ale ve skutečnosti drží ideálně tvar až po 24 hodinách. Problém byl také trochu s oddělením dortu od formy, protože sušenky hodně ztuhnou, ale já mu vše odpouštím, protože je to veliké pochutnání. 

Sušenky rozmačkejte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu na dort vymažte máslem a  pečicím papírem vyložte dno i boky formy. Na dno natlačte sušenky a dejte na 30 min. do lednice. Mezitím smíchejte v míse ricottu, sýr Philadelphia, smetanu ke šlehání, cukr, vanilkový cukr (nebo aroma) a vše ušlehejte, směs by měla být pevnější, ale ne přešlehaná. Nyní ji celou přelijte na korpus a uhlaďte. Cheesecake po vychlazení min. 8 hodin, ideálně 24 hodin ozdobte rozpuštěnou čokoládou a čerstvým ovocem, případně lístky máty. 
 
Recept: Cheesecake sans cuisson, Gateaux de reves, Linda Lomelino 
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno