Pažitka
Název:

Nepečený piškotový dort s jahodami


Nepečený piškotový dort s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
smetana ke šlehání250 ml
ztužovač Smetana-fix1 balíček
zakysaná smetana1 velký kelímek
vanilkový cukr2 balíčky
vanilkový lusk1 ks
piškoty1 větší balení
cukrářské piškoty1 balení
jahody500 g
Postup přípravy:

Dlouho jsem přemýšlela co udělat za dort pro partnera k narozeninám. Vzhledem k tomu, že jsme se vrátili z dovolené, tak to muselo být opravdu něco velmi rychlého. Jelikož se na mě v obchodě usmívaly jahody, tak jsem se rozhodla, že udělám tento opravdu výborný dort.

Do větší misky si nalijeme smetanu a přidáme ztužovač. Pořádně vyšleháme. Přidáme zakysanou smetanu, 2 vanilkové cukry, vanilkový lusk. Důkladně promícháme. Nakrájíme si jahody na plátky. Do dortové mísy si vyskládáme první vrstvu piškotů. Na to dáme vrstvu připraveného krému. Kraj dortu vyložíme dlouhými cukrářskými piškoty. Na krém poklademe piškoty, pak vrstvu jahod, vrstvu krému, piškotů, jahod a stále opakujeme, dokud nemáme dortovou formu naplněnou. Necháme ztuhnout a hlavně proležet přes noc v lednici. Kdo chce, může poslední vrstvu jahod zalít želatinou.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Kovářová

    zavřít okno