Pažitka
Název:

Noky s chřestem, pancettou a parmazánem


Noky s chřestem, pancettou a parmazánem


Ingredience:
Ingredience:
noky500 g
zelený chřest1 svazek
pancetta nebo slanina100 g
parmezán trochu
máslo1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Jelikož chřestová sezóna byla již započata a já na farmářských trzích narazila na jeden krásně zelený svazek, rozhodla jsem se Vám předat můj recept. Je velmi snadný, takže ho zvládne určitě každý.

A jak na chřest? Chřest bílý a chřest zelený je jeden a ten stejný chřest, až na to že jeden roste v zemi a druhý nad zemí. Proto se liší barvou.

Ten bílý je chuťově slabší a více dřevnatější, zato levnější. U zeleného chřestu si sice připlatíme nějakou tu korunku navíc, ale stojí to za to. Bílý proto musíme škrabkou oškrabat, avšak ponecháme špičky, to je to nejlepší na chřestu. Zelený škrabat nemusíme.

Dáme si vařit noky dle návodu či receptu.

Zelený chřest si omyjeme. Překrojíme ho cca v půlce. Tu část se špičkou dáme stranou a tu druhou si pokrájíme na cca 1cm tlustá kolečka. 

Dále si pokrájíme pancettu nebo slaninku a vložíme na pánev a lehce orestujeme. Když je slaninka orestovaná, přidáme kolečka chřestu a cca 2 minutky restujeme.

Mezitím si ještě do vody z noků dáme vařit na cca 1 minutu část chřestu se špičkami a po scezení vložíme do pánve. 

Všechno smícháme.

Poté přidáme máslo, sůl pepř a uvařené noky, vše promícháme a zasypeme parmazánem a můžeme podávat:)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno