Ingredience: | |
rýžové vermicelli nudle | 2 hnízda |
nadrobno posekaný salát (mix baby špenátu a mladých lístků červené řepy) | 2 - 3 hrsti |
piniové oříšky | 10 - 15 g |
granátové jablko - semínka | 1/2 ks |
olivový olej | dle potřeby |
nastrouhaný parmazán | dle potřeby |
sušený česnek | dle chuti |
pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
Granátové jablko naprosto zbožňuji, nedávno jsem si koupila hned dvě. Jedno jsem snědla na posezení a půlku toho druhého jsem použila právě do studeného nudlového salátu. Je jednoduchý a chuťově velice jemný, ale musím říct, že mi to v tomto případě vyhovovalo (vymyslela jsem si ho jen jako rychlovku k obědu). Semínka z jablka dodávají salátu šťávu, sušený česnek a parmazán zase výraznější chuť.
Příprava je opravdu jednoduchá: salát je totiž studený, takže vařit se budou pouze nudle.
Ty si proto nejdřív uvařte podle návodu (já jsem nechala přivést vodu k varu, dala jsem do ní dvě hnízda nudlí, hrnec jsem odstavila z plotny a zakryla pokličkou; nudle jsem nechala v teplé vodě asi 4 minuty a pak jsem se scedila). Následně je v cedníku propláchněte vlažnou vodou.
Pak už je to snadné - do nudlí přisypejte semínka, oříšky a pokrájený salát. Přilijte trochu olivového oleje a vše dobře promíchejte. Salát nejdřív dochuťte pepřem, trochou sušeného česneku a především nastrouhaným parmazánem. Já jsem ho použila celkem dost, abych jemnému salátu dodala výraznější chuť. Pokud chcete, můžete salát ještě dosolit – ale uvidíte sami.
Podrobné info: