Ingredience: | |
batát | 1 ks |
quinoa | 60 g |
máslo | 1 lžíce |
vejce | 1 ks |
mléko | 60 ml |
tymián | 3 snítky |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 balíčku |
sůl | dle chuti |
lučina | dle chuti |
polníček | dle chuti |
kvalitní šunka | dle chuti |
sýr (mozzarella) | dle chuti |
rajčata | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
Muffiny u nás milujeme, to je známá věc. Ve většině případů je pečeme sladké, ale i jejich slaná podoba má něco do sebe. Dnes jsem zvolila právě jejich slanou podobu a využila je i jako základ pro vytvoření obložené varianty. Tato varianta vám skvěle nahradí obložené chlebíčky.
Nejprve batát oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vodě do měkka. Poté jej rozmačkáme a dáme stranou. Uvaříme si quinoi dle návodu na obalu a necháme zchladnout. V míse smícháme rozmačkaný batát, zchladlou quinoi, prášek do pečiva, nasekaným tymiánem, solí a přidáme mléko, rozpuštěné mléko a vejce. Promícháme a rozdělíme do formy na muffiny, vyložené silikonovými košíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Upečené muffiny necháme zachladnout. Podélně je rozřízneme, na každý dáme lžičku lučiny, plátek šunky, sýra a polníček a přiklopíme druhou půlkou.
Podrobné info: