Pažitka
Název:

Obložené pečené batátové trojúhelníčky


Obložené pečené batátové trojúhelníčky


Ingredience:
Ingredience:
batáty dle potřeby
ančovičky dle chuti
avokádo1 ks
nakládané papričky (u mě pečené papričky z plechovky, opět velký pozor na složení! dle potřeby
extra panenský olivový olej trochu
Postup přípravy:

Batáty jsou skvělou surovinou pro naše hlavně podzimní čarování. Jsou jen lehce nasládlé a perfektně jdou se slanými chutěmi. Tyto obložené pečené sladké brambory můžete použít jako pohoštění pro návštěvu nebo si je dát společně se salátem jako hlavní jídlo.

Množství surovin přizpůsobíme chuti.

Batáty oloupeme (já oloupala vystouplé části škrabkou a zbytek stáhla tupou stranou nože). Oloupanou batátu nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Podle velikosti plátku buď rozkrojíme na čtvrtinky – trojúhelníčky, nebo případně přepůlíme nebo necháme jako kolečka. Dáme na plechu do trouby vyhřáté na 170 stupňů. U mě trvalo upečení 25 minut, sledujeme, aby se nezačaly pálit. Hotové batáty jsou měkké, mohou být ještě vlhké, to ale ničemu nevadí.

Avokádo oloupeme a začneme z něj odkrojovat měsíčky (nebo jakékoliv jiné tvary). Ančovičky vytáhneme, necháme okapat a jednotlivé kousky přepůlíme. Papričky necháme odkapat a připravíme z nich kousky tak akorát velké na naše batátové plátky.

Batátové kousky potřebeme olivovým olejem a klademe na ně kousek avokáda, ančovičky a papričky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavla Rychtářová

    zavřít okno