Pažitka
Název:

Obrácený broskvový koláč


Obrácený broskvový koláč


Ingredience:
Ingredience:
zavařené broskve0,5 kg
cukr moučka100 g
máslo150 g
citronová kůra1 lžička
vejce2 ks
špaldová mouka (typ 630 Lidl)250 g
kypřící prášek do pečiva1/2 balíčku
plátky mandlí100 g
mléko200 ml
Postup přípravy:

Babička nás neustále zásobuje nějakými zavařeninami, které je potřeba nějak dále zpracovat. A tak když se mi tu sešlo pár sklenic zavařených broskví, byl odpolední moučník skoro jasný. Jen jsem chtěla vyzkoušet něco trochu jiného než například klasickou bublaninu a proto vznikl tento obrácený koláč.

Broskve slijeme a necháme okapat, nakrájíme na plátky. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Na dno formy nasypeme hrst plátků mandlí a vyskládáme plátky broskví. Zbytek mandlí nameleme na jemno. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, vejce, zbytek mandlí, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně navrstvíme na broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč necháme lehce zchladnout a pak pomocí dvou talířů překlopíme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno