Pažitka
Název:

Odlehčené tiramisu bez cukru


Odlehčené tiramisu bez cukru


Ingredience:
Ingredience:
velké cukrářské piškoty1/2 balíčku
odtučněný tvaroh + mléko na zředění1 a 1/2 ks
čokoládový puding1 ks
mléko - na přípravu pudingu400 ml
kakao nebo hořká čokoláda na posypání
banány2 ks
Postup přípravy:

Tiramisu máme moc rádi. Dnes jsem připravila odlehčenou verzi bez šlehačky, pomazánkového másla, mascarpone, cukru a smetany.

Na dno pekáčku nebo jiné vhodné nádoby poklademe piškoty, (můžeme je malinko pokropit kávou), ale pokud budeme moučník jíst až druhý den, není nutné).
Uvaříme si puding a nalijeme jej na vrstvu piškotů. Oloupeme a pokrájíme banány, uděláme si tak další vrstvu.
Smícháme si v misce tvaroh s mlékem (kdo chce, může přidat čerstvý žloutek). Další vrstvu piškotů naskládáme na pokrájené banány, na které rozetřeme vyšlehaný tvaroh, zahladíme a posypeme kakaem.
Do druhého den moučník necháme v lednici. Přikryjeme alobalem. Podle každého zdobíme hořkou čokoládou apod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno