Knedlíky: | |
rýžová mouka + na podsypání | 250 g |
kukuřičný škrob | 2 lžíce |
kypřící prášek | 1 lžička |
celé větší vejce | 2 ks |
nasekaná petrželka | hrst |
sůl | dle chuti |
Segedín: | |
bílé kysané zelí | 500 g |
krůtí prsa | 500 g |
velká cibule | 1 ks |
bílý řecký jogurt | dle chuti |
mletá červená paprika | dle chuti |
kokosový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Měla jsem chuť na segedín a tak jsem si vymyslela tuto variantu. Navíc mám nový tlakový hrnec od Lamartu a to je prostě top, hlavně ta úspora času.
Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob a nasekanou petrželku Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme knedlík.
Knedlíky opatrně vkládáme o vroucí vody. Po vložení nemícháme! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut.
Do tlakového hrnce dáme olej a zpěníme cibulku a zaprášíme paprikou. Přidáme pokrájené maso, zelí, sůl a pepř. Podlijeme a dusíme cca 30 minut v hrnci.
Vmícháme jogurt a servírujeme.
Podrobné info: