Pažitka
Název:

Okurková limonáda


Okurková limonáda


Ingredience:
Ingredience:
okurka hadovka1 ks
citron1 ks
bezinkový sirup1 panák
led s levandulí1 velká hrst
voda1,5 litru
Postup přípravy:

Další vlna veder dorazila na Moravu, a tak pospíchám s dalším, relativně snadným a rychlým recept na osvěžující nápoj. Pro některé to bude možná podivná kombinace, ale věřte, že voda s louhující se okurkou má opravdu příjemné tonizační účinky. Ne nadarmo se okurky přidávají také do ginu s tonikem. A když je to navíc třeba ještě OMG (nebo dokonce OMFG) od Žufánků - hmmmm.

Takže, dneska žádné dlouhé složitosti, jako u ledového čaje. Prostě popadněte okurku, škrabku, citron, bezový sirup /ale klidně se obejdete i bez něj/ a třeba ještě i trochu máty a jděte na to.

Recept na 1, 5 litru limonády:

1. Okurky umyju a nakrájím škrabkou na plátky a dám do džbánu, stejně tak citron.

2. Do džbánu přidám panáka bezinkového sirupu, přisypu kostky ledu dle libosti a zaliju studenou vodou. Nechám chvilku louhovat a podávám. 

 
Do bezsirupové verze používám sekanou mátu, dodá to jinak trošku mdlejší verzi ten správný švih.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Svobodová

    zavřít okno