Název:Okurková limonáda
Ingredience:
Ingredience: |
okurka hadovka | 1 ks |
citron | 1 ks |
bezinkový sirup | 1 panák |
led s levandulí | 1 velká hrst |
voda | 1,5 litru |
Postup přípravy:Další vlna veder dorazila na Moravu, a tak pospíchám s dalším, relativně snadným a rychlým recept na osvěžující nápoj. Pro některé to bude možná podivná kombinace, ale věřte, že voda s louhující se okurkou má opravdu příjemné tonizační účinky. Ne nadarmo se okurky přidávají také do ginu s tonikem. A když je to navíc třeba ještě OMG (nebo dokonce OMFG) od Žufánků - hmmmm.
Takže, dneska žádné dlouhé složitosti, jako u ledového čaje. Prostě popadněte okurku, škrabku, citron, bezový sirup /ale klidně se obejdete i bez něj/ a třeba ještě i trochu máty a jděte na to.
Recept na 1, 5 litru limonády:
- 1 okurka hadovka, umytá a nakrájená škrabkou na velmi tenké plátky, kupované okurky mají ve slupce vysoký obsah chemie, tak buď použijte domácí, bio, nebo okurky raději oloupejte.
- 1 citron nakrájený na plátky, ideálně v kvalitě bio
- 1 velký panák tj 40 ml bezinkového sirupu
- led (já si zamrazila do ledu levandulové květy, a dají se použít jakékoliv jiné jedné květy, nebo bylinky, nebo ovoce, a nebo budete mít prostě jen čistý led)
1. Okurky umyju a nakrájím škrabkou na plátky a dám do džbánu, stejně tak citron.
2. Do džbánu přidám panáka bezinkového sirupu, přisypu kostky ledu dle libosti a zaliju studenou vodou. Nechám chvilku louhovat a podávám.
Do bezsirupové verze používám sekanou mátu, dodá to jinak trošku mdlejší verzi ten správný švih.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno