Ingredience: | |
převařená voda | 3 l |
limetka | 2 ks |
cukr | 10 lžic |
sušené kvasnice | 1/2 lžičky |
salátová okurka | 3 ks |
čerstvý tymián, bazalka, zázvor | dl cuti |
Ještě včera jsem si myslela, že mou favoritkou je bezinková limonáda. Dnes jsem zase na pochybách, jestli se náhodou nevrátím k těm okurkám. Zkusila jsem aplikovat princip kvašení i na tu okurkovou a dopadlo to přesně tak jak jsem si představovala. Je jiná než co dostanete v restauraci, ale je jedinečná.
Nemoha jsem si odpustit ji vyzkoušet i v kombinaci s mým oblíbeným ginem. Báječná vzpomínka na jednu dlouhou noc, lák z okurek a s mojí skvělou přítelkyni Janu.
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a nastrouhané okurky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.
V uzavřené lahvi vám vydrží v lednici minimálně 24 hodin, tedy pokud ji mezitím nevypijete jako já.