Pažitka
Název:

Okurkové gazpacho s wasabi


Okurkové gazpacho s wasabi


Ingredience:
Ingredience:
velká okurka, oloupaná a nasekaná na menší kousky2 ks
zelená cibulka, nasekaná4 ks
petržel hrst
čerstvá máta hrst
zakysaná smetana1 šálek
olivový olej1/3 šálku
jablečný ocet1 lžička
wasabi pasta a dle dochucení1 lžička
sůl dle chuti
nakrájená okurka na ozdobu
sezamový olej na ozdobu
restovaný černý sezam dle chuti
Postup přípravy:

Po dlouhé době sem dávám recept. Je to takový můj únik od reality, do které jsem se dostala. Rekonstrukce bistra se už „pomalu sune rychleji“, a snad se to do září stihne. Řekla jsme si, že se nebudu stresovat, protože do té doby jsme stejně s Teplou kačkou venku na street foodech.

Navařit, vyfotit si ta jídla a pak si je sníst, je pro mě odměna, protože zapomínám jíst a tuhle krásu si dám s chutí.

Udělat si tuhle polévku je to nejlehčí a zvládne to opravdu každý. Navíc si myslím, že je v tomhle ideální pro ty, co máte nějakou tu dietu, jako třeba nízkosacharidovou, kterou se snažím dodržovat i já, ale moc mi to nejde, vlastně vůbec. 

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Ochutnávejte a přidejte popřípadě sůl a wasabi. Podávejte v malých šálcích, miskách nebo sklenicích a ozdobte okurkami, zakápněte sezamovým olejem a posypte černými sezamovými semínky. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno