Pažitka
Název:

Okurkovo-avokádová pomazánka

vegetariánský recept


Okurkovo-avokádová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
salátový okurka1/2 ks
Lučina1 balení
sůl dle chuti
pepř špetka
ředkvičky dle potřeby
Postup přípravy:

Tato rychle připravená pomazánka je ideální svačinka nebo lehká večeře, díky avokádu je velmi jemná, ředkvičky se k ní výborně hodí a chuť dobře doplní. Které pomazánky jsou vaše oblíbené? 

Okurku nastrouhejte a posolte, nechejte chvíli stát. Mezitím rozkrojte avokádo, vyjměte pecku, oloupejte a vidličkou rozmělněte na kašovitou hmotu. Z okurky vymačkejte vodu. V misce smíchejte okurku, avokádo a Lučinu. Osolte, opepřete. Podávejte dle chuti s pečivem a ředkvičkami. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno