Pažitka
Název:

Okurkový salát s kuřecím masem a bylinkami


Okurkový salát s kuřecím masem a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso (nakrájené po celé délce na širší nudličky)1/2 ks
okurka hadovka1 ks
olivový olej trochu
hrubozrnná mořská sůl špetka
dijonská hořčice dle chuti
citronová šťáva z půlky citronu dle chuti
pepř špetka
kudrnačka dle chuti
šnitlik dle chuti
bazalka pár lístků
česnek1 stroužek
Postup přípravy:

Dnes jsem měla ve městě nějaké zařizování, budu dělat doma až večeři, takže co sobě k obědu? Musí to být nějaká rychlovka, ale jako na potvoru jsem si zapomněla koupit zeleninu a doma jen okurky. Tak co s tím? 

Nahlédla jsem tedy to tajů ledničky, co se tam skrývá a vymyslela tento lehký, ale chutný salát :-) Rozpis je na jednu porci, neb doma nikdo jiný momentálně není :-)

Nejprve si naložíme kuřecí maso. Smícháme 2 lžíce olivového oleje, šťávu ze 1/4 citronu, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 špetku hrubozrnné mořské soli, čerstvě namletý pepř a nasekanou kudrnačku. Pořádně zamícháme a naložíme si maso. Samozřejmě by bylo lepší maso nechat naložené minimálně 2 hodinky, ale mě tlačil čas :-) Potom si rozpálíme pánvičku s kapkou olivového oleje a maso si z obou stran osmahneme.

Mezitím si nakrájíme okurku na plátky a dáme na talíř. Na okurku navrstvíme osmahnuté maso a zalijeme zálivkou. Zálivku si připravíme ze 2 lžic olivového oleje, citronové šťávy, špetky soli, prolisovaného česneku, čerstvě namletého pepře a nasekané kudrnačky.  Nakonec posypeme salát bylinkami - kudrnačkou, bazalkou (bohužel je na fotce vidět jen v rohu :-) a nasekaným šnitlikem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno