Pažitka
Název:

Olivové bandůrky


Olivové bandůrky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka10 vrchovatých lžic
celozrnná mouka5 vrchovatých lžic
špaldová mouka5 vrchovatých lžic
sojová hladká mouka5 vrchovatých lžic
sůl1 lžička
žloutek4 ks
sušené droždí1 sáček
vlažná voda2 dcl
olivový olej2 lžíce
zelené olivy s paprikou1 sáček
Postup přípravy:

Takový velmi chutný dalamánek, který můžete plnit dle chutě. Olivami, sušenými rajčaty či klidně dobrou slaninou a cibulkou.

Zaděláme těsto, do kterého vpracujeme nakrájené olivy, necháme asi hoďku vykynout a tvoříme bandůrky, které potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno