Pažitka
Název:

Omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem


Omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem


Ingredience:
Ingredience:
střední černá ředkev1 ks
střední červená cibule1 ks
vejce4 ks
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
koriandr hrst
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Někdy jsou ráda, kdy člověk nemusí tolik pospíchat a má čas udělat si, a hlavně vychutnat, teplou snídani. Pro tyto chvíle jsou ideální omelety. Vaječný základ a pak už je to jen na vás jak si ji připravíte. Někdo má rád se šunkou, jiný se sýrem a já ráda zkouším nové chuti a kombinace, tak vznikla i chuťově zajímavá a chutná omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem.

Nejprve si oloupeme ředkev a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Posypeme solí a necháme, aby ředkev pustila vodu. Mezitím si oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka. V míse si rozmícháme vejce, osolíme je a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Ředkev si přes sítko vymačkáme. Na pánev si rozpálíme trochu oleje a vymačkanou ředkev na něm krátce orestujeme. Poté ji rovnoměrně rozprostřeme na pánvi a zalijeme směsí vajec a cibule. Necháme opékat, a jakmile začne omeleta zespoda hnědnout, tak ji opatrně obrátíme a ještě krátce opečeme. Na závěr můžeme posypat čerstvým koriandrem, a pokud máme ještě zbytkem ředkve či cibule. Podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno