Pažitka
Název:

Omeleta se špenátem a brynzou


Omeleta se špenátem a brynzou


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
12% smetana na vaření4 lžíce
máslo a trochu oleje1 lžíce
Náplň:
mražený nebo čerstvý listový špenát200 g
česnek3 stroužky
menší cibule1 ks
sůl špetka
pepř špetka
brynza100 g
olej nebo máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Tento recept vlastně můžete najít v předkrmech v případě, že se rozdělíte se svou drahou polovičkou nebo poputuje do hlavních chodů a to znamená, že jste ji prostě snědli úplně celou. Rozhodnutí nechám na vás, do jaké sekci jej dáte vy? (smích)

Vejce prošleháme se smetanou, solí pepřem. V pánvi si rozpálíme tuk, přidáme rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu na mírném ohni. Na druhé pánvičce si připravíme náplň. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme. Dusíme, dokud špenát nezměkne /je-li čerstvý/ nebo se nerozmrazí /je-li mražený/. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na talíř, navrstvíme špenát a posypeme rozdrobenou brynzou. Přehneme a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno