Ingredience: | |
sterilovaná cizrna | 1 konzerva (400g) |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1/2 lžičky |
mletý kajenský pepř | 1/2 lžičky |
Cizrna je luštěnina s lehce oříškovou chutí, je výživná a zdravá! Nemusíte se s ní ani složitě vařit, stačí si koupit konzervu, lehce ji opéct a okořenit a máte skvělou chuťovku, kterou u televize můžete chroustat bez výčitek místo chipsů.
Troubu rozpalte na 230°C a plech pokryjte alobalem nebo pečícím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy.
Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečící plech, ab byla v jedné vrstvě.
Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá.
Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.
Podrobné info: