Pažitka
Název:

Opilé koláčky


Opilé koláčky


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka500 g
žloutek3 ks
máslo250 g
mléko250 ml
sušené droždí20 g
prášek do pečiva1/4 sáčku
zavařenina na plnění
rum na namáčení
moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:

Opilé koláčky jsme měli na narozeninové oslavě a slavily obrovský úspěch. Je to přesně ten druh mlsání, kdy si vezmete jednou a nemůžete přestat, dokud jsou před vámi.

Z uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.Těsto po uhnětení necháme cca. 45 minut nakynout. Z těsta vytvořte malé koláčky (kuličky, do kterých prstem uděláte důlek) a ze shora je plňte zavařeninou. Pečte asi na 165 stupňů, dokud nejsou pevné a zlatavé. Nechte lehce vychladnout. Poté krátce máčejte v rumu a obalujte v moučkovém cukru.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno